Onnistuneet vauvakutsut

Ystäväni odottaa esikoistaan, enkä totta vie voinut olla suunnittelematta vauvakutsuja. Ajankohdaksi valikoitui tämän viikon maanantai. Pahaa-aavistamaton tuleva äiti ajelutettiin miehensä toimesta meille. Verukkeena taisi olla lainaleffa, tai jotain sinne päin. Me muut kokoonnuimme etupihalle vastaanottamaan pyöreävatsaista odottajaa.

Musta auto kaarsi pihaan. Etupenkillä istui tyynen näköinen ystäväni, jonka oikea tunnetila paljastuikin vasta tämän päästyä auton ulkopuolelle. Me hetkisen aikaa jo luulimme, että pikkulintu oli visertänyt yllätyksestä, mutta ei. Ei hän ollut tyyni, vaan erittäin yllättynyt, ja tirauttipa pienet itkutkin siinä hötäkässä – ilosta kuulemma kuitenkin.

Sisällä kippisteltiin, juteltiin vaivajuttuja ja päästimme tulevan äidin hypistelemään myös teeman mukaisia lahjoja. Yksi meistä järjesti hiukan aiheeseen sopivaa ohjelmaa, ja sitten kyllä vähän herkuteltiinkin. Lopuksi sankari sai rentouttavan päähieronnan HiuSalonki Hehqn Marilta.

Vauvakutsujen jälkeen mieli oli hyvä. Ihanaa, että onnistuimme yksissä tuumin ilahduttamaan tärkeää ihmistä hänen jännittävässä elämänvaiheessaan. Toivottavasti onnistuimme osoittamaan myös tukemme ja sen, kuinka onnellisia olemme hänen puolestaan. Tässähän alkaa jo jännittää, minkälainen pikkuihminen maailmaan putkahtaa!

Lopuksi vielä vinkkejä vauvajuhlien järjestäjälle:

Ole liikkeellä ajoissa. 
Selvittele ketkä sankari mitä luultavimmin haluaisi paikalle. Tiedota sankarin kumppania, ja pyydä apua. Päättäkää päivä.

Pyydä tarvittaessa järjestelyapua myös muilta. Näin voit halutessasi jakaa hiukan kuluja, ja yhdessä järjestäminen on kivaa. Organisoi kuitenkin järkevästi ja sovi tarvittaessa vastuualueet, jotta asiat eivät tapahdu tuplana, tai ei ollenkaan.

Suunnitelkaa päivän kulku: Milloin vieraat tulevat paikalle, ja onko järjestelyt tehty jo valmiiksi vai tehdäänkö yhdessä. Milloin sankari tulee, millä, ja miten vastaanotetaan. Mitä sen jälkeen? Alkumalja? Lahjat? Ohjelma? Tarjoilut? Jotain muuta lisäksi? Muista myös miettiä miten sankari saadaan mukavasti kotiin lahjojen kanssa. Entä halutaanko valokuvia? Kuka ottaa?

Lähetä kutsut ajoissa, tiedota päivän ohjelmasta ja aikataulusta.
Mieti tarjoilut, ja varaa kakku tms. ajoissa. Huomioi allergiset.

Mieti koristeet. Niitä ei välttämättä tarvita, yhdessäolo ja pieni muistaminen varmasti riittävät, mutta teeman mukaiset koristeet tuovat oman lisämausteensa. Olen käyttänyt kahdesti JuhlaCenterin nettisivustoa, jota voin suositella. Tarjonta on mukavan monipuolista, tilaaminen helppoa ja tuotteet tulevat nopeasti. Myös kukat piristävät lahja- tai tarjoilupöytää kauniisti. Mieti mitä kukkia tarvitset, ja varmista kukkakaupastasi että niitä on juhlapäivänä saatavilla.

Mieti istumapaikat. Laske lasit ja muut astiat jotta vältyt ikävältä yllätykseltä. Suunnittele myös milloin ennakkosiivoat. Näin vältyt stressiltä. Jos paikalle tulee lapsia, varaudu piirrustusvälineillä, leluilla tai jollain muulla jonka parissa lapset viihtyisivät.

Lempeää loppuviikkoa!

Ansku

P.s: Löydät minut nykyisin myös Snapchatista, nimellä peaceandstyle. Joko tämä valokuvaviestipalvelu on sinulle tuttu? Kaipaisin lisää seurattavia, jos siis olet palvelussa itse, jätä viestiä komenttikenttään millä nimellä löydän sinut. Muutenkin kaikki vinkit seurattavista otetaan ilolla ja mielenkiinnolla vastaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Onnistuneet vauvakutsut

  1. Kiva kuulla, kiitos 🙂 Teema oli ihan vaan vauvajuhlat mutta sattui löytymään niin södet keinuhevoskertikset ja koristeet että niitä sitten oli enemmänkin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s