Ayurvedinen hieronta

Viime viikonloppuna humputtelimme Helsingissä ja lauantaina pyörähdimme Janin kanssa nauttimassa Elegia Day Spassa ayurvedisesta hieronnasta. 
Elegia Day Span nettisivuilla kerrotaan näin: Ayurvedinen hieronta rauhoittaa ja puhdistaa kehoa ja tasapainottaa mielen ja kehon toimintoja. Se myös vapauttaa energiavirtauksia kehossa, hoitaa ja ennaltaehkäisee väsymystä ja stressiä. Hieronnassa käytettävä lämmin öljy valitaan henkilökohtasiesti täydentämään hoitoa.

Hoitola sijaitsee Fredrikinkatu 20:ssä. Kävelimme hotelliltamme Seurahuoneelta hoitolaan vartin verran.
Sisällä spassa tuoksui hyvältä, ja ihan yhtä hyvältä siellä myös näytti. Viihtyisän oloinen paikka. Istuimme mukaville sohville täyttämään esitietokaavakkeen, jonka mukaan hoitajat valitsivat hieronnassa käytettävät öljyt. Kysymyksiä oli laidasta laitaan. Esimerkiksi miten kävelen. Nopeasti vai hitaasti, ja millaiset ruokailutottumukseni ovat. 
Vastausten perusteella minulle valittiin rentouttava hieronta, kun taas mies oli energian tarpeessa.
Nettisivuilla ohjattiin tulemaan paikalle 10-15 minuuttia ennen hoidon alkua, jotta ehtii rauhassa asettautua, juoda kupin teetä ja tarvittaessa täyttää asiakaskortin. Asetuimme rauhassa, ja täytimme lomakkeen, mutta teetä ei kyllä tarjottu. Suurena teen ystävänä vähän petyin.
Hoitaja saatteli meidät huoneeseen, joka sijaitsi alakerrassa. Rappuset olivat vähän hankalat, eli liikuntarajoitteisten tms, kannattaa mainita asiasta kun varaa hoitoa, jotta ei tule yllätyksiä. Pienessä huoneessa oli kaksi vuodetta, joihin kävimme alusvaatteisillamme odottamaan hoidon alkua. Tila henki rauhallista fiillistä, tuoksui hyvälle ja oli kivan vihertävän värinen.
Hieronta tuntui taivaalliselta. Öljy tuoksui hyvältä ja oli mukavan lämmintä. Erikoista oli se, että raajojen käsittelyn loppuvaiheessa hoitaja teki kaksi hyvin nopeaa ja vahvaa vetoliikettä vartalosta pois päin. Ensimmäisellä kerralla vähän pelästyin, liike kun muuttui rauhallisesta nopeaksi yhtäkkiä. Pahalta se ei kuitenkaan tuntunut. En huomannut kysyä mitä tämä tarkoitti. Oliko tarkotus ajaa stressi pois tai jotain muuta vastaavaa. Miehelleni ei tehty vastaavaa. 
Hieronnassa käytiin koko vartalo läpi varpaita myöden, juuri sopivlla paineella. Missään vaiheessa ei tuntunut kipua. Lopuksi saimme hetken pötkötellä, ja omaan tahtiin nousta ja pukea. Joimme vesilasilliset ja lähdimme onnellisen rentoutuneina etsimään ruokapaikkaa. Hintaa hoidolla oli 72€. Henkilökunta oli oikein ystävällistä.
Lopuksi pieni tietoisku: Ayurveda on vanhin yhä säilynyt terveydenhoitojärjestelmä, jonka juuret ulottuvat viiden tuhannen vuoden päähän, Intiaan. Ayurveda menetelmät ovat luonnonmukaisia. Tarkoitus on pyrkiä kehon tasapainoon, ja parantaa sekä pidentää elämää. Mm. ruokavalio on keskeisessä osassa, samoin jooga sekä puhdistavat hoidot, jotka poistavat kuona-aineita. Suosittelen lukemaan tästä mielenkiintoisesta aiheesta lisää.
Nyt oikein super-rentouttavaa  iltaa kaikille!

Kuva: eniro.fi

11 kommenttia artikkeliin ”Ayurvedinen hieronta

 1. heheeei, oon menossa just fredan elegia day spahan ens viikolla taas hierontaan 🙂 Mun lempparipaikka 🙂 Niitten aromaterapiahieronta on myös toooodella rentouttava!

  Tykkää

 2. Vastavierailulla blogissasi 🙂
  Voi miten ihanalta kuulosti tuo hieronta 🙂 Pieni itsensä hemmottelu on aina paikallaan!

  Tykkää

 3. Tervetuloa Intiaan Ayurveda hoitoihin. Nyt tarvitaan D-vitamiini tankkauskin. Olen tehnyt Intiassa Goassa ja Keralassa yhteystyötä Intialaisten lääkäreiden kanssa jo yli 12 vuotta. Suomessa olemme kouluttaneet jo satoja Ayurveda hoitajia.
  S adat Suomalaiset ovat saaneet Ayurgreenin Goan klinikoilla hoitoja.
  http://www.ayurgreen.in Sairaala-SPA Keralassa
  http://www.ayurgreenhospitals.com
  Olen taas talven Intiassa ja voit tulla hoitoihin tai koulutukseen sinne. Hoitajille on oma kurssi tammikuussa 2013.
  http://www.vedakeskus.fi Kalevi kalevileht@gmail.com

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s